Pasi in blogging

Cand m-am apucat sa imi fac si eu, dupa modelul consoartei mele, blog si sa scriu, am crezut ca e suficient sa ai ceva de spus si sa spui si incet incet taica google o sa te vada si asa ajungi tu blogger mare. Acum imi suna un pic pueril toata treaba asta, poate pentru ca am mai crescut, poate pentru ca am mai citit, poate pentru ca am ajuns si eu la intelepciunea cea de pe urma, care zice ca inveti cat traiesti. Oricum, azi am mai facut un pas in incercarea mea de blogging si sunt mandru de el.

Sa scrii bine e discutabil, depinde de multe, chiar si de publicul catre care se adresezi. Eu scriu ceea ce imi vine in minte si blogul asta l-am deschis nu ca sa arat ce am de spus, ci ca sa vad unde poti ajunge spunand cate ceva, e adica un mic experiment.

Unde voiam sa ajung? Sa vedem...
Oricat de mare sau mic ai fi sau macar te-ai visa, in blogging te lovesti de o gramada de lucruri mici, fara o importanta covarsitoare, dar care, daca nu iti ies, ajung sa te oboseasca. Cum fac sa asta sau ailalta...uite intrebarile cu care l-am tocat eu marunt pe nenea google in ultima vreme. Unul din lucrurile care m-au chinuit in ultima vreme a fost asta: cum sa arat unui om ca am trecut pe la el? Lasandu-i un comentariu. Pana aici simplu. Cum ii arat ca ceva ce a scris el are legatura cu ceva ce am scris si eu si ca intre articolele noastre exista o legatura? Pe wordpress, platforma care presupune niste costuri de gazduire, daca vrei domeniu propriu si niste limitari daca nu o ai, exista varianta trackback, adica transmiterea unui ping intr-o insemnare.

La platforma blogger varianta aceasta nu exista inca, asa incat tot ce pot sa fac este sa pun urma respectiva cu mana mea. Dar cum sa fac lucrul asta si sa arate ca un link nu ca un text? Pai asta am invatat exact aseara, din articolul cum sa punem linkuri in comentarii. Pe scurt, ceea ce parea intr-o limba straina, adica <a href="adresă">ancoră</a>, acum e la indemana mea si pentru asta ma grabesc sa ii multumesc autorului si sa ii asigur ca avea dreptate, dupa putin exercitiu, merge.
Spor la blogareala tuturor!

2 comentarii:

Cristi spunea...

O surpriză fără îndoială plăcută, mulțumesc de recomandare! :)

Florin Toma spunea...

Surprizele raman in familie@ :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India